רכיבים
חומרים לגולש
500 גרם גוש סייטן
2 בצלים בינוניים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום
פלפל ירוק בינוני
3-2 עגבניות בינוניות
כפית מלח גרוס גס
חצי כפית פלפל
חומרים לפירה חצילים
4-3 חצילים (מומלץ מזן בלאדי)
חצי כוס חלב סויה
3 כפות קמח מלא
4 כפות שמרי בירה
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הצלי
לחתוך את הגוש לריבועים בעובי 1-0.5 ס"מ, בגודל של 5-3 ס"מ מרובע.
לקלף ולחתוך את הבצלים לקוביות.
לחתוך את הפלפל הירוק לקוביות.
לחתוך את העגבניות לקוביות (מומלץ לשלוק במים רותחים ולקלף).
לחתוך את שיני השום לקוביות קטנות.
לטגן את הבצל בסיר על אש נמוכה עד בינונית ב-3 כפות שמן זית למשך 10 דקות.
להוסיף את הפלפל, השום והסייטן לסיר ולטגן על אש נמוכה למשך רבע שעה.
להוסיף את העגבניות והתבלינים ולבשל על אש נמוכה במשך חצי שעה עד ארבעים דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסייטן מתרכך. אם מתחיל להישרף, ניתן להוסיף מעט מים.
הכנת הפירה
לקלות את החצילים על אש גלויה למשך עשרים דקות עד שהם מתרככים מבפנים. לחכות מעט שיתקררו.
קולפים את החצילים, מרוקנים אותם מהגרעינים, וחותכים את בשר החציל הנותר לחתיכות קטנות. את החתיכות שמים על מסננת כדי לתת למים להתנקז.
לחמם במיקרוגל או בסיר קטן את חלב הסויה.
לחמם מעט בסיר את שמן זית, להוסיף לו את הקמח ולערבב לקבלת עיסה אחידה.
להוסיף את חלב הסויה, לערבב ולהוסיף את החצילים.
להוסיף את שמרי הבירה, לערבב ולבשל על אש נמוכה למשך מספר דקות.
להגיש את הגולש סייטן מעל הפירה חצילים. לאכול חם!
ערכים תזונתיים למנה | |
קלוריות | 485 |
חלבון (גרם) | 45 |
פחמימה (גרם) | 54 |
שומן (גרם) | 18 |