You are currently viewing דאל עדשים

דאל עדשים

רכיבים (2 מנות)

כוס ורבע עדשים כתומות – שטופות
כ-2.5 כוסות מים
כפית שמן
בצל בינוני – קצוץ
עגבניה בינונית – קצוצה
תבלינים: מלח, פלפל שחור, אבקת קארי, אבקת שום, אבקת בצל, כורכום, כמון, פפריקה (כ-⅔ כפית מלח ו-כ1/4 כפית מכל שאר התבלינים)

אופן ההכנה

בסיר קטן מחממים כפית שמן
מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות
מוסיפים את העגבניה ומערבבים
מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים מערבבים היטב. מכסים במכסה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים כ-10-15 דקות נוספות או עד שהעדשים התרככו
מתקנים תיבול לפי הצורך

ערכים תזונתיים למנה
קלוריות428
חלבון (גרם)28
פחמימה (גרם)72
שומן (גרם)5