You are currently viewing חומוס וטופו מוקפצים עם ירקות

חומוס וטופו מוקפצים עם ירקות

רכיבים

כוס גרגרי חומוס מבושלים
300 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות בינוניות
2 גזרים, קצוצים (רצוי למקלות דקים)
1 וחצי בצל, קצוץ
פלפל, קצוץ
2 שיני שום כתושות
2-1 כפות שמן
חצי כפית גרגירי חרדל
חצי כפית גרגירי כמון
2 כפות אבקת קארי
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
כף תערובת תבלינים גראם מסאלה (אופציונלי)

אופן ההכנה

לחמם על אש גדולה ווק (או מחבת גדולה). כשהווק חם מספיק, לשפוך לתוכו את השמן, ולהוסיף את זרעי הכמון, זרעי החרדל, הפפריקה הקארי והמסאלה.
לאחר חצי דקה של חימום, הזרעים יתחילו להשמיע קולות פצפוץ. להמתין עוד מעט ולהוסיף את הפלפלים, הבצל והגזר. לערבב מדי פעם במשך כעשר דקות, או עד שהירקות מתרככים מעט.
להוסיף את הטופו ולבחוש במשך דקה-שתיים, מדי פעם. להוסיף את השום הכתוש ולבחוש עוד חצי דקה.
להוסיף את גרגירי החומוס ולבחוש עוד שתי דקות מדי פעם.
להוסיף עוד תבלינים: קארי (לפי הטעם), פפריקה, ומלח.
מומלץ להגיש את המנה לצד אורז מלא, קוסקוס, או קינואה.

ערכים תזונתיים ל-2 מנות
קלוריות523
חלבון (גרם)33
פחמימה (גרם)47
שומן (גרם)22