רכיבים (2 מנות)
2 כוסות עדשים אדומות מבושלות
טחינה גולמית בערך 2/3 כוס
מים
לימון
מלח
אפשר להוסיף מלמעלה בצל מטוגן ופטריות מוקפצות:
בצל סגול פרוס, פטריות מכמה סוגים
פטרוזיליה
פלפל חריף
כמון
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים עד שממש מתרככות. מסננים לתוך קערה כדי לשמור את מי הבישול.
מניחים את העדשים בקערה, מוסיפים טחינה, לימון, שיפקה קצוץ דק ומלח ומערבבים תוך הוספת מי הבישול במידת הצורך ליצירת ממרח דמוי חומוס.
כיד לייצר מרקם חלק ממש – אפשר ורצוי לטחון הכל בבלנדר מוט.
לתוספות- לפרוס לרצועות עבות בצל סגול, פלפל ירוק חריף ופטריות, להקפיץ על להבה גבוהה עם מעט שמן זית עד שהבצל והפטריות משחימים. להוסיף כמון ומלח ולכבות את האש. לשפוך מעל צלחת ה"חומוס" עדשים, להזליף מעט שמן זית ולפזר פטרוזיליה.
ערכים תזונתיים למנה | |
קלוריות | 510 |
חלבון (גרם) | 26 |
פחמימה (גרם) | 39 |
שומן (גרם) | 29 |