רכיבים
300 גרם טופו (גוש, רצוי טופו רך)
5 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
רבע כוס עלי שמיר
כף שמן זית
כפית מחוקה של מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת מרקם חלק.
מצננים ומגישים קר.
הערות
ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון – כתשו את השום וקצצו את השמיר בנפרד, ואת הטופו מעכו במזלג או הכניסו לשקית ניילון ולושו את השקית בידיים.
אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים כגון פטרוזיליה ובזיליקום (אם לנסות שילובים שונים), וכן לשנות את היחס בינם לבין הטופו.
מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפותו בתנור כעשרים דקות.
ערכים תזונתיים ל-2 מנות | |
קלוריות | 290 |
חלבון (גרם) | 23 |
פחמימה (גרם) | 11 |
שומן (גרם) | 18 |
הערה: בתוספת 2 פרוסות לחם מלא, מנה = 440 קלוריות, 30 גרם חלבון, 37 גרם פחמימה, 20 גרם שומן