רכיבים (3 מנות)
2 כוסות אפונה יבשה שטופה
בצל בינוני חתוך לקוביות
קישוא בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
כפית שמן
חופן כוסברה קצוצה (אופציונלי)
כפית וחצי מלח
פלפל שחור, כורכום, כמון לפי הטעם (כ-⅓ כפית כל אחד)
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר
מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות עד הזהבה
מוסיפים את הקישוא והשום
מתבלים ומערבבים
מוסיפים את האפונה היבשה
מוסיפים מים עד כיסוי, מערבבים, שמים מכסה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהאפונה מתרככת
מסירים מהאש
בשלב זה ניתן להגיש או לחלופין ניתן להוסיף כוסברה קצוצה, לטחון בבלנדר מוט ולהגיש
ערכים תזונתיים למנה | |
קלוריות | 347 |
חלבון (גרם) | 23 |
פחמימה (גרם) | 61 |
שומן (גרם) | 3 |