רכיבים (ל-4 מנות)
למילוי:
2 כוסות שבבי סויה יבשים
גזר – מגורד בפומפיה גסה
קישוא – מגורד בפומפיה סה
קופסת שימורי פטריות – מסוננת
בצל בינוני – קצוץ לקוביות
2-3 שיני שום – פרוסות
תבלינים (לפי העדפה אישית לדוגמא – מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה)
כפית שמן לטיגון
לשכבה העליונה והתחתונה:
4 תפו"א גדולים מבושלים – מעוכים לפירה
מעט מלח
אופן ההכנה
משרים את שבבי הסויה במים רותחים ותבלינים (אפשר כל סוג של תיבול שאוהבים – אבקת מרק/מלח עם כורכום/תבלין גריל וכדומה), מכסים ומשהים ל-10 דקות, לאחר מכן סוחטים בזהירות (חם)
בסיר משומן קלות מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים (כל תיבול לבשר יכול ללכת כאן לדוגמא: מלח, פלפל שחור, אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה מתוקה, כורכום)
מערבבים ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים
מסירים מהאש ומצננים
בתבנית פיירקס מסדרים שכבת בסיס מהפירה ועל גביה שכבת מילוי ועל גביה עוד שכבת פירה
אופים ב-180 מעלות עד שמזהיב
ערכים תזונתיים למנה | |
קלוריות | 493 |
חלבון (גרם) | 33 |
פחמימה (גרם) | 89 |
שומן (גרם) | 2 |