You are currently viewing פירה שעועית לבנה

פירה שעועית לבנה

רכיבים

2 כוסות שעועית לבנה (אפשר גם שעועית לימה) מבושלת, עד שהיא ממש רכה
בצל גדול
תפוח אדמה מבושל (אפשר במיקרו)
3 כפות שמן זית (או לפי הטעם)
תבלינים: כמון, פלפל שחור, פפריקה, מלח

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
מסננים את השעועית ושומרים בצד חלק ממי הבישול.
מועכים את השעועית בסיר עם תפוח האדמה, השמן והתבלינים בעזרת מועך פירה. מומלץ לטחון במעבד מזון, אם יש. במידת הצורך מוסיפים כמה כפות ממי הבישול.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים עוד שמן לריכוך במידת הצורך.

הצעות גיוון

אם טוחנים את הפירה בבלנדר, אפשר להוסיף ערמונים – מתקבל פירה אגוזי ומתקתק.
להוסיף עגבניה (טרייה או מטוגנת עם הבצל) – אבל אז מתקבל מרקם נוזלי יותר.

ערכים (חלוקה ל 2 מנות, הכנה עם 2 כפות שמן זית):

ערכים תזונתיים למנה
קלוריות481
חלבון (גרם)22
פחמימה (גרם)79
שומן (גרם)10