You are currently viewing צ'ילי קון סויה

צ'ילי קון סויה

רכיבים (ל-2 מנות)

בצל בינוני קצוץ דק
שן או שתיים כתושות של שום
פלפל צ'ילי קטן, מנוקה מגרעינים וקצוץ
קופסת עגבניות מרוסקות
2-1 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
מעט יין אדום
מעט חרדל
שמן זית
מים
350 גרם שעועית שחורה או אדומה לצ'ילי, מושרית ומבושלת (אפשר גם מקופסה)
כוס עד כוס וחצי שבבי סויה, לא מושרים
אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, כמון, מלח פלפל, אורגנו

אופן ההכנה

לטגן את הבצל והשום במעט שמן זית על אש נמוכה-בינונית בסיר כבד, עד להשחמה.
להוסיף את הצ'ילי, הפפריקה, האורגנו, מלח פלפל וכמון.
לאחר מספר דקות להוסיף את העגבניות הטריות, לערבב, ולהמשיך לבשל חמש דקות.
להוסיף את היין, החרדל והעגבניות המרוסקות.
לכסות ולבשל 35-30 דקות. לערבב מדי פעם.
להוסיף את הסויה, השעועית ומים בכמות שווה ולבשל עוד 15-10 דקות עם מכסה.
לטעום, לתקן תיבול ולהגיש על אורז.

ערכים תזונתיים למנה
קלוריות478
חלבון (גרם)34
פחמימה (גרם)73
שומן (גרם)7