You are currently viewing שקשוקה טריפוליטאית אסלית

שקשוקה טריפוליטאית אסלית

רכיבים (2 מנות)

8 עגבניות אדומות ועסיסיות
10 עגבניות שרי תמר
5-7 שיני שום
1-2 פלפל חריף ירוק ואדום
1 כוס קמח חומוס
מים
פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל
שמן זית

אופן ההכנה

חותכים את העגבניות לקוביות, את עגבניות השרי לחצאים או רבעים לאורכן, את שיני השום כותשים ואת הפלפלים החריפים פורסים דק.
מטגנים במעט שמן זית את השום והפלפלים החריפים רק עד שהשום מעלה ניחוח ולא משנה את צבעו, מוסיפים כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה ומטגנים יחד עוד עשר שניות. מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל- מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה (לערבב מדי פעם) בערך 20 דק.

בינתיים מערבבים את קמח החומוס עם מים, מלח ופלפל (בהתחלה מעט- כדי שלא יווצרו גושים, ורק לאחר שנוצרת עיסה חלקה, להוסיף עוד מים בהדרגה עד לקבלת בלילה נוזלית כמו פנקייק).

מורידים את המכסה, מערבבים שוב וטועמים. יוצרים גומות ברוטב עם כף- ושופכים לתוך הגומות את בלילת הקמח חומוס. מכסים שוב וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהבלילה כבר לא נוזלית. מורידים את המכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית לצמצום הנוזלים והעמקת הטעמים.

ערכים תזונתיים למנה
קלוריות514
חלבון (גרם)26
פחמימה (גרם)83
שומן (גרם)11